Återvinningsturen

Återvinningsturen är en mobil återvinningscentral från SRV som besöker delar av
Huddinge och Botkyrka för att samla in grovavfall, farligt avfall och
elavfall lite mer fastighetsnära.
Återvinningsturen erbjuder fastighetsnära insamling av mindre skrymmande grovavfall, farligt avfall och elavfall för de kunder som gärna lämnar närmare eller inte har tillgång till bil.

Insamling av grovavfall
SRV:s återvinningsbil tar emot mindre skrymmande grovavfall som ryms i kärl som är 70x70x100 cm, som till exempel trasiga saker av trä, metall, plast, textil, keramik eller wellpapp.

Insamling av farligt avfall och elavfall
Har du farligt avfall hemma, som till exempel färg, lösningsmedel eller gammal kosmetik, kan du lämna det till vår bil för farligt avfall. Du kan lämna max 5 kg eller 5 liter per besök.
Du kan också lämna elavfall i form av mindre apparater med sladd eller batteri, såsom brödrost, lampa, dator, mobiltelefon eller mikrovågsugn.

Mindre skrymmande avfall
Återvinningsturen kan på grund av platsbrist och med hänsyn till personalens arbetsmiljö endast ta emot mindre skrymmande och en begränsad mängd avfall. Större och tyngre avfall, till exempel trasiga möbler, cyklar, långt virke och bilbatterier hänvisas till fasta återvinningscentraler. Stora mängder av mindre skrymmande avfall kan behöva nekas på grund av platsbrist. Trädgårdsavfall hänvisar vi till våra fasta återvinningscentraler, eller till Trädgårdsrundan.

Se turlista på SRV:s hemsida för information när bilarna kommer till vårt område. Närmaste plats är ÅVS 16272 Elhus som ligger på Trollskogsvägen i backen mitt emot Balingsnässkolans parkering.